Dat wat niet benoemd mag worden

De vrije zomerdagen zijn voorbij. Was het wat je had verwacht? Ben je in ontspanning terecht gekomen? Hoe gaat het nu echt met je? Wat gebeurt er momenteel in jouw onderstroom? Mag dat er gewoon zijn? En…wat is dat..
BurnOutPoli

Delen:

Inhoudsopgave

De vrije zomerdagen zijn voorbij. Was het wat je had verwacht? Ben je in ontspanning terecht gekomen? Hoe gaat het nu echt met je? Wat gebeurt er momenteel in jouw onderstroom? Mag dat er gewoon zijn? En…wat is dat wat niet benoemd mag worden? Voorlopig is er nog geen einddatum voor een samenleving vanuit coronamaatregelen. Het ziet ernaar uit dat er de komende tijd nog aangepaste maatregelen zullen zijn en waar we zelf geen controle over hebben. We worden geadviseerd om voorlopig vanuit huis te blijven werken. Sommige ervaren deze gekke tijd als een zegen, maar voor veel mensen is deze tijd erg stressvol. Mensen die graag de deur uit gaan om even uit hun thuissituatie te zijn, worden het hardst getroffen door de coronamaatregelen. Relaties worden op de proef gesteld en veel singles voelen zich eenzaam. Mag dat benoemd worden of is dat wellicht te kwetsbaar?

Laten we open kaart spelen

Het doel van de zomervakantie was om te ontspannen. Maar hoe ontspan je als al jouw ideeën van ontspanning als sneeuw voor de zon zijn verdwenen? Hoe kom je tot rust als jouw dagindeling verdwijnt en het overzicht weg is? Door de stress herken je jezelf niet meer. De stressklachten hadden allang weg moeten zijn. Nu is dat wat vakantie heette voorbij en begint het werkleven weer. Het werkleven vanuit huis. Hoe kijk je daar tegenaan, een najaar werkend vanuit huis? Je bent wellicht van plan om vanuit een diep verantwoordelijkheidsgevoel de draad weer op te pakken, maar wat gebeurt hier? Wat speelt hier in alle eerlijkheid en mag niet benoemd worden? Laten we vandaag alles op tafel gooien en eerlijk zijn naar onszelf.

Zelfonderzoek

Mag ik je uitdagen om jezelf de vragen te stellen: ‘Hoe voel ik me nu echt? Wat houdt me tegen om te herkennen en erkennen wat er momenteel in mij speelt? Het is nu tijd om hier eens goed naar te kijken. Ben ik bang om mijn baan te verliezen en gaan we gewoon door op de oude modus of komen deze klachten misschien niet overeen met hoe ik mezelf zie?’

Nieuwe strategie

Piekeren, concentratieverlies, hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, huilbuien, angst en boosheid zijn allemaal symptomen van chronische stress, die kunnen leiden tot uitputting. Wanneer je deze stressklachten al ervaart, werken je oude strategieën blijkbaar niet meer voor jou. Het is dan aan de beurt om te starten met burn out preventie. Samen met een coach kun je onderzoeken wat er op een dieper niveau speelt om nog meer stress met een burn out tot gevolg te voorkomen. Samen te bekijken wat voorheen niet benoemd mocht worden.

Actie om erger te voorkomen

Het is nu vooral heel belangrijk dat jij jezelf serieus neemt en die laatste fase van uitputting voorkomt. Of dat je als leidinggevende zorgt dat je medewerkers niet omvallen. Het kost ondernemingen gemiddeld een ton per uitgevallen werknemer. Onkosten die nu veel ondernemingen de das om doen. Dit zijn kosten die makkelijk voorkomen worden met een preventie programma op maat. Volgens nieuw onderzoek van het NCPSB zijn er momenteel 4 miljoen mensen met een verborgen burn out, die naar verwachting binnen een half jaar uit zullen vallen, als zij niet starten met preventie. Het is nu tijd om actie te ondernemen om erger te voorkomen, voor werknemers en werkgevers.

Haal naar boven wat niet benoemd mag worden

De specialisten van Burn Out Poli hebben een stresstest ontwikkeld, waarmee jij jezelf binnen enkele minuten gratis test op burn out klachten met direct resultaat. Het is zelfs mogelijk om één van de coaches vrijblijvend te spreken naar aanleiding van de testresultaten. Tijdens dit gesprek kun je samen met de coach al dieper ingaan op jouw situatie en bespreken wat een volgende stap voor jou zou kunnen zijn. Test hoe het nu echt met je gaat en haal naar boven wat niet benoemd mag worden, zodat je binnenkort weer écht kunt ontspannen.

Deel dit artikel via:
Over

Plan nu een gratis oriëntatie consult in!

Kan dit je helpen?